radiopradiovsharetoolundohidexoxpxvc1pc2pc3pc4pc5pc6pc7pc8pc9pc0pc1vc2vc3vc4vc5vc6vc7vc8vc9vc0varrowoarrowvbackbackarrowboxpboxvcalculccheckoccheckpccheckvcerclepcerclevcheckocheckpcheckvcloseoclosepclosevquoteemailexpandviewinfolocationovalepovalev paral pinplusopluspplusvprintradioorightangleleftangledownloadspeceyeviewcreditpaymentfacebooktwitterinstagramyoutubecbackarrowoprintoshareowarningeditwrenchpinmaplocalizationchelpcalfullocvalideocclearocdeleteocaddocremoveocinfoodeletetwarningocalemptyocemailocfacebookoctwitterocfacebookpcinstagrampctwitterpcyoutubepgrid3x3twarningppdfthreesixtyarrow-blackarrow-whiteplay-btnfiltersearchextlinksquare

CAN-AM ON-ROAD MIJLPALEN

Can-Am rijdt vooraan in de revolutie van de open weg. Spanning en avontuur is voor iedereen weggelegd. Wij zijn wat u wilt, wij hebben wat u nodig hebt; dus of u nu weer kennis wilt maken met de schoonheid van de blacktop, eenvoudig op 3 wielen van het leven wilt genieten of eenvoudig verslaafd bent aan opwindende ritten, Can-Am On-Road is precies wat u nodig hebt.

 

1996

De eerste ontwerptekeningen van een Can-Am Spyder werden tijdens een ADF (Annual Design Forum) onder leiding van de ontwerpafdeling van BRP geschetst.
 

2007

FEBRUARI

In de uitgave van de New York Times van 4 februari 2007 en in de uitgave van de Los Angeles Times van 5 februari 2007 stonden meerdere artikelen over de Can-Am Spyder.

De Can-Am Spyder werd officieel uitgebracht onder dealers en consumenten op de Miramar Air Force Base nabij San Diego in Californië

SEPTEMBER

Nadat er meer dan 2500 voorbestellingen waren bevestigd door toekomstige eigenaars, werden de eerste Can-Am Spyders geproduceerd in Valcourt, Quebec.

OKTOBER

Jay Leno ontving de allereerst gebouwde Can-Am Spyder, met serienummer #001 in Burbank, Californië.
 

2008

JUNI

Meer dan 350 eigenaars waren aanwezig bij het inaugurele Spyder-welkomstevenement in Valcourt, Quebec.
 

2009

MEI

Meer dan 75 eigenaars waren aanwezig bij het Europese Spyder Days-evenement in Frankrijk

JUNI

Het jaarlijkse evenement voor eigenaren werd gehouden in Hollywood, Californië  

SEPTEMBER

De Spyder RT werd op de markt gebracht.
 

2010

JUNI

Het jaarlijkse evenement voor eigenaren werd gehouden in Chicago, Illinois.

JULI

Het Guinness World Record voor de "Grootste parade van Can-Am Spyder Roadsters" werd bereikt met 438 Can-Am Spyders in Magog, Quebec, tijdens het Spyderfest. De route voor de parade was 5 kilometer lang.
 

2011

JUNI

Het jaarlijkse evenement voor eigenaars werd gehouden in Maggie Valley, North Carolina.
 

2012

JUNI

Het jaarlijkse evenement voor eigenaars werd gehouden in Durango, Colorado.  

SEPTEMBER

De Spyder ST werd op de markt gebracht.
 

2013

JUNI

De Can-Am Spyder werd in Japan op de markt gebracht. Dit land werd een van de belangrijkste markten buiten Noord-Amerika.

De eerste jaarlijkse Can-Am Spyder Grossglockner Challenge-rit voor eigenaren werd gehouden in Oostenrijk

AUGUSTUS

De nieuwe Rotax® ACE™ 1330-motor werd op de markt gebracht met de 2014 Can-Am Spyder RT.
 

2014

JUNI

Can-Am Spyder werkte samen met Project Road Warrior voor een liefdadigheidsrit vanaf Seattle, Washington naar Tampa, Florida.  

SEPTEMBER

De Spyder F3 en F3-S werden op de markt gebracht.
 

2015

MEI

De 100.000ste geproduceerde Can-Am Spyder werd gepresenteerd aan Brahm Wilson in Springfield, Missouri tijdens het jaarlijkse Spyderfest-evenement.  

SEPTEMBER

De Can-Am Spyder F3-T en F3 Limited werden op de markt gebracht.
 

2016

AUGUSTUS

Er werd een nieuwe opbergkoffer achter aan de Spyder F3 Limited toegevoegd voor meer opbergruimte.
 

2017

JUNI

Het evenement voor de 10de verjaardag van de Can-Am Spyder werd gehouden in Valcourt. Meer dan 3000 eigenaren kwamen bijeen voor de grootste bijeenkomst van eigenaren tot nog toe.


De Can-Am Spyder 10e verjaardags-modellen werden op de markt gebracht.

SEPTEMBER

De Can-Am Spyder touringmodellen zijn nu uitgerust met een nieuwe display-technologie en BRP-audio.
 

2018

SEPTEMBER

Can-Am Ryker en Ryker Rally-editie modellen werden op de markt gebracht. Dit bood nieuwe mogelijkheden voor de Can-Am On-Road-familie.
 

2019

SEPTEMBER

Can-Am Ryker en Ryker Rally-editie modellen werden op de markt gebracht. Dit bood nieuwe mogelijkheden voor de Can-Am On-Road-familie.

De nieuwe Can-Am Spyder RT met aangepast ontwerp werd gelanceerd.